Пропозиція укласти цивільно-правовий договір - Мороз, О. В. (Право, 2019)
У статті проаналізовано пропозицію укладення цивільно-правового договору. Визначаються характерні озна ки оферти. Вказується на те, що пропозиція укласти договір повинна містити вказівку на всі істотні умови майбутнього договору. Зазначається, що оферта підтверджує намір оферента вважати себе зобов’язаним за договором у разі її прийняття. Аналізується така ознака оферти, як її адресність. Визначається строк, протягом якого оферент зв’язаний своєю пропозицією про укладення договору. // The article analyzes the proposal for a civil contract. The characteristic features of the offer are determined. It is indicated that the proposal to enter into a contract must contain an indication of all the essential terms of the future contract. It is noted that the offer confirms the intention of the bidder to consider itself obliged under the contract in case of its acceptance. Such a feature of the offer as its targeting is analyzed. The period during which the bidder is bound by his proposal to conclude the contract is determined.
Keywords: оферта; укладення договору; цивільно-правовий договір; offer; conclusion of contract; civil law contract