Сковородинівська традиція і сучасні освітні та виховні практики - Єсипенко, В. Ю. (ХНУРЕ, 2022)
Григорій Савич Сковорода посідає унікальне місце в історії української культури. Він - учитель життя, який показав сучасникам гідний його зразок. Згідно з періодизацією педагогічної думки в Україні творча спадщина Г. С. Сковороди відноситься до пізнього українського бароко. Його творчість фактично починала часи Просвітництва в українській культурі.
Keywords: Григорій Сковорода; історія української культури; творча спадщина