Методи виявлення протипіхотних та протитанкових мін - Вертій, О. О.; Одаренко, Є. М.; Неофітний, М. В. (ЦНДІ озброєння та військової техніки ЗС України, 2020)
Розглянуто реконструкцію мікрохвильових зображень перерізів підповерхневого об'єкта методом дифракційної томографії та методом радіолокатора ступінчастої частоти. В обох методах в алгоритмах відновлення використовується апарат перетворення Фур'є. Було зроблене порівняння зображень, отриманих розглянутими методами з експериментальними даними. Показано, що розглянутими методами можна отримати якісні зображення діелектричних та металевих предметів різної форми, які розташовані під землею.
Keywords: дифракційна томографія; реконструкція зображення; підповерхневий об'єкт