Метод передачі даних між високомобільними БПЛА в умовах потужного електромагнітного випромінення - Горбань, Д. О. (My University, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка та аналіз системи передачі даних для безпілотних літальних апаратів, з акцентом на адаптацію до складних умов, включаючи вплив сильного електромагнітного випромінення. Робота спрямована на поліпшення надійності та ефективності комунікаційних систем БПЛА в різних умовах експлуатації. У ході виконання кваліфікаційної роботи було проведено глибоке дослідження теоретичних аспектів передачі даних в БПЛА, включаючи аналіз класифікації безпілотних апаратів та вивчення їх комунікаційних систем. Особлива увага приділялася вивченню впливу електромагнітного випромінення на передачу даних та розробці методів захисту від цих впливів. Було розроблено та аналізовано різні сценарії використання БПЛА у складних умовах, з оцінкою надійності та ефективності передачі даних. Проект також включав розробку апаратної частини та вибір оптимальних електронних компонентів, що відповідають високим вимогам до стабільності та ефективності системи.
Method for Transmitting Data Between Highly Mobile UAVs Under Powerful Electromagnetic Radiation
Keywords: безпілотний літальний апарат; електромагнітне випромінення; апаратне забезпечення