Спосіб діагностики стадії артеріальної гіпертензії - Бих, А. І.; Висоцька, О. В.; Амбросова, Т. М.; Порван, А. П.; Амбросов, Д. А. (ХНУРЕ, 2014)
Винахід належить до медицини, а саме до діагностики та прогнозування артеріальної гіпертензії (АГ) з урахуванням багатофакторного аналізу чинників, що впливають на формування та прогресування АГ – серцевої недостатності, наявності ішемічної хвороби серця, ступеня ожиріння, індексу інсулінорезистентності CARO, рівня холестерину ліпопротеїдів високої щільності, концентрації аполіпопротеїну В, рівня інтерелейкіну-6, рівня фактора некрозу пухлин-, рівня адипонектину.
Keywords: діагностика артеріальної гіпертензії (АГ); прогнозування артеріальної гіпертензії (АГ)