Аудит інформаційної безпеки в комп'ютерній системі підприемств - Танянський, А. Ю. (My University, 2019)
Об’єкт дослідження: процес проведення аудиту інформаційної безпеки підприємств України. Мета роботи: підвищення рівня інформаційної безпеки підприємств України за рахунок проведення аудиту. Методи дослідження: порівняння, аналіз, моделювання, оцінка. В спеціальній частині розглянуто особливості проведення аудиту інформаційної безпеки, запропоновано рекомендації щодо проведення аудиту інформаційної безпеки в підприемствах України, визначено ефективність проведення аудиту співробітниками. В роботі проаналізовано загрози інформаційної безпеки підприємств та нормативно-правова база України, що регулює сфери інформаційної безпеки та міжнародні стандарти. Досліджено методи проведення аудиту. Практичне значення роботи полягає в підвищенні ефективності проведення аудиту інформаційної та в підприємствах України, за рахунок розробки рекомендацій щодо проведення аудиту. Наукова новизна роботи полягає у визначенні особливостей та виборі методики реалізації процесу аудиту інформаційної безпеки підприємств України.
Keywords: аудит; внутрішній аудит; зовнішній аудит; інформаційна безпека