Аналіз методів забезпечення інформаційної безпеки в IoT мережах - Тарасов, А. С. (My University, 2022)
У роботі виконаний аналіз методів забезпечення інформаційної безпеки в мережах Інтернет речей. Розглянуто основні проблеми та загрози інформаційної безпеки Інтернету речей, відповідно надано основні рекомендації, стосовно використання методів безпеки. Проведено дослідження описаних методів забезпечення інформаційної безпеки з використанням загальновідомих уразливостей. На основі чого проведена якісна та кількісна оцінка ризиків. Якісна оцінка ризиків дозволила визначити перелік пріоритетних ризиків, де визначений перелік пріоритетних ризиків було піддано кількісній оцінці. У процесі кількісної оцінки ризику було визначено ступень впливу виявлених пріоритетних ризиків на цільові показники проекту з урахуванням ймовірності їх настання. Також було доведено рентабельність запропонованих методів безпеки.
Keywords: CVE; IOT; IP-камери; інформаційна безпека; методи забезпечення інформаційної безпеки; оцінка якості