Терминальное управление вращением жесткого космического аппарата на основе кинематической модели - Голоскоков, Е. Г.; Назаров, А. С. (ХДПУ, 1999)
Пропонується універсальне рішення різних задач управління обер танням космічного апарату, яке побудовано по програмно заданої траєкто рії переорієнтації. Представлена кінематична кватерніонна модель сферич ного типу, за допомогою якої за рахунок вибору опорних функцій у вигляді поліномів можливо вирішити будь-яку задачу управління обертанням кос мічного корабля.