Розробкаи алгоритму створення інвестиційних портфоліо на основі алгоритмів машинного навчання - Іванченко, А. М. (My University, 2025)
Мета роботи – створення алгоритму для автоматизації портфоліо із застосуванням методів машинного навчання та нейронних мереж, розробка користувацького інтерфейсу для спрощення взаємодії із розробленим алгоритмом. Методи дослідження – теоретичний (збір та структуризація теоретичного матеріалу), експериментальний (програмна реалізація веб додатку). Методи розробки базуються на мовах програмування Python та технологіях Tensorflow. У ході виконання кваліфікаційної роботи розроблено алгоритм для автоматизації створення портфоліо, а також користувацький інтерфейс для спрощенної взаємодії із алгоритмом. Проведено оцінку ефективності розробленого алгоритму та порівняння із іншими відкритими алгоритмами, які мають схожу мету.
Keywords: оптимізація портфоліо; фінансові часові ряди; розподіл активів