Економіко-правове забезпечення трансформаційних змін впровадження інновацій в Індустрії 4.0 - Внукова, Н. М.; Григорян, О. О. (КНУКіМ, 2022)
Процеси технологічних змін Індустрії 4.0 стосовно цифровізації та діджиталізації економіки та суспільства України з урахуванням досвіду європейських держав в умовах військової та повоєнної економіки передбачають ґрунтовний аналіз економіко-правового регулювання господарської діяльності щодо змін, які відбуваються. Проведені дослідження українських і польських вчених показали низький рівень обізнаності та зацікавленості темою впровадження інновацій і технологій Індустрії 4.0. Пропозицією є встановлення пріоритетності змін у тих галузях, які будуть мати найбільший попит як у військовий час, так і у повоєнній економіці, що можна здійснювати інструментами Google для скорочення витрат на інформаційні ресурси для трансформаційних змін. Кластерні ініціативи можуть стати важливим фактором підтримки цих змін, особливо щодо цифровізації.
Keywords: Google Trends; впровадження інновацій; військовий час