Правові засади формування та розвитку інноваційного потенціалу - Подрез-Ряполова, І. В. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2021)
Розглянуті питання правового забезпечення розвитку інноваційного потенціалу. Встановлено, що ефективність інноваційної діяльності безпосередньо залежить від певного інноваційного потенціалу, який за структурою є системою взаємопов’язаних чинників і ресурсів, що спрямовані на реалізацію цієї діяльності. Визначено, що для забезпечення належного рівню інноваційного потенціалу потрібно створення ефективної інноваційної інфраструктури, спрямування державної політики на використання інтелектуальних ресурсів із метою розвитку високотехнологічних виробництв та удосконалення нормативно-правового забезпечення інноваційного розвитку економіки. // The issues of legal provision of innovation potential development are considered. It has been established that the effectiveness of innovation activity directly depends on a certain innovative potential, which is a system of interconnected factors and resources aimed at implementing this activity. It is determined that in order to ensure the proper level of innovation potential, it is necessary to create an effective innovation infrastructure, directing the state policy to use intellectual resources for the development of high-tech production and improvement of normative and legal provision of innovation development of the economy.
Keywords: державна інноваційна політика; інноваційна діяльність; інноваційний потенціал; ефективність інноваційної діяльності; state innovation policy; innovation activity; innovation potential; efficiency of innovation activity