Дослідження інтелектуальних методів ідентифікації в системах безконтактних платежів - Єрємєєв, Є. Ю. (ХНУРЕ, 2019)
Атестаційна робота присвячена дослідженню та аналізу процесу ідентифікації клієнтів в безконтактних платіжних системах, дослідження існуючих методів, моделей, стандартів, технологій ідентифікації. Об'єктом дослідження в рамках атестаційної роботи є процес ідентифікації клієнтів в безконтактних платіжних системах. Предметом дослідження є методи ідентифікації безконтактних платежів. Метою роботи є підвищення ефективності ідентифікації та безпеки платежів в системах безконтактних платежів за рахунок удосконалення методу ідентифікації клієнтів в частині біометричної ідентифікації і геолокації користувача. В рамках наукових результатів, в роботі удосконалено метод ідентифікації на підставі моделей стандартної ідентифікації, геолокації і біометричних даних користувача. В рамках практичних результатів використання методу і моделей ідентифікації клієнтів в рамках системи безконтактних платежів дозволяє розширити використання нової технології безконтактних платежів за рахунок спрощення способу ідентифікації для кінцевого користувача, збільшення швидкості і зручності здійснення платежів і підвищення їх безпеки.
Keywords: геолокація; біометрична ідентифікація; система безконтактних платежів; mastercard