Особливості використання засобів штучного інтелекту в технології Secure SD-WAN - Персіков, М. А.; Лемешко, В. О. (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021)
З урахуванням потенційних уразливостей з боку інформаційної безпеки проаналізовано особливості додаткового використання засобів штучного інтелекту в межах територіально розподілених транспортних мереж, а саме Secure SD-WAN. Використання цієї технології дозволяє забезпечити достатній рівень якості сприйняття (Quality of experience, QoE), доступ до сегментів мережі, інтегровану безпеку, захист мультихмари, глибоку видимість мережі, моніторинг уразливостей окремих її ділянок та ін. Виявлено, що завдяки використанню засобів штучного інтелекту в процесі управління трафіком підвищується рівень безпеки та відмовостійкості завдяки переходу від реактивних до проактивних мережних рішень.
Features of artificial intelligence application in Secure SD-WAN technology
Keywords: відмовостійкість; QoS/QoE; SD-WAN