Аналіз сучасних розробок у сфері робототехніки - Бацуля, Р. В. (ХНУРЕ, 2023)
Дослідження присвячено аналізу сучасних розробок у сфері робототехніки та побудові карт місцевості за допомогою мобільних роботів. Розглядаються такі види роботів як медичні, бойові, промислові, дослідні, розважальні, сервісні, космічні. Всі ці роботи допомагають або повністю замінюють людину на її робочому місті підвищуючи ефективність, мінімізуючи кількість помилок та пришвидшуючи виконання тих чи інших робіт. Використання роботів допомагає зберегти життя та здоров’я людини та дістатися в такі місця, куди потрапити або дуже важко, або взагалі неможливо. Використання роботів на землі, під землею, в повітрі, під водою та в космосі дозволяє картографувати різну місцевість легше, швидше і точніше. А використання різних датчиків та сенсорів підвищує дослідницькі можливості таких роботів. Робототехніка є невід’ємною частиною життя людини в наш час.
Keywords: робототехніка; мобільні роботи; карти місцевості