Мікроконтролерний модуль зарядки пристроїв з сонячною панеллю - Протопопов, О. М. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка та дослідження пристрою для зарядки мобільних пристроїв із використанням сонячної панелі та мікроконтролера. У ході виконання кваліфікаційної роботи було досліджено існуючі пристрої із сонячними панелями, проаналізовано їхні переваги та недоліки, а також визначено основні вимоги до майбутньої конструкції. На основі проведеного аналізу були розроблені електричні та конструктивні схеми пристрою, підібрані оптимальні компоненти, за допомогою яких вдалося реалізувати працездатну модель. Для керування роботою системи в мікроконтролер було завантажено програму, що забезпечує автоматичне стеження за сонцем і регулювання положення панелі для досягнення максимального рівня освітленості.
Microcontroller Module for Charging Devices with a Solar Panel
Keywords: сонячна панель; пристрої з сонячною панеллю; фоторезистор; сервопривід