Зарубіжний досвід Франції щодо організації та функціонування правоохоронних органів і можливості його використання в Україні - Гриценко, В. Г. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2015)
У статті здійснено дослідження тих характерних рис, якими володіють правоохоронні органи Франції, проаналізовано наукові підходи видатних французьких вчених щодо правового статусу правоохоронної системи Франції, визначено перелік можливих рецепцій функціонування правоохоронної системи Франції для України. // The article analyzes those characteristic features that the law enforcement agencies of France are analyzed, the scientific approaches of prominent French scientists on the legal status of the law enforcement system of France are analyzed, a list of possible receptions of the functioning of the law enforcement system of France for Ukraine is analyzed.
Keywords: правоохоронна система; досвід Франції; law enforcement system; experience in France