Дослідження стохастичних методів оптимізації - Пугач, К. О. (My University, 2025)
Мета роботи – дослідження сутності та особливотей побудови стохастичних методів оптимізації. Досліджуються базові засади та класифікація методів оптимізації. Розглядаються особливості реалізації ряду поширених стохастичних алгоритмів – методу відпалу, бджолиних алгоритмів та алгоритму косяку риб. Досліджується програмна реалізація методу косяку риб.
Keywords: стохастична оптимізація; локальний екстремум; функція Розенброка; метод відпалу