Структурно-топологічна оптимізація комп’ютерних мереж роботизованих систем - Воскобойник, Є. І. (My University, 2019)
Об’єкт дослідження – комп’ютерні мережі роботизованих систем. Предмет дослідження – топологічні структури комп’ютерних мереж роботизованих систем. Мета магістерської атестаційної роботи – дослідження методів структурно-топологічної оптимізації комп’ютерних мереж роботизованих систем. Методи дослідження – метод кластеризації k-means, метод інтерактивної побудови мережі. У магістерській атестаційній роботі досліджено вплив структури і топології на ефективність централізованих трирівневих комп’ютерних мереж роботизованих систем. Проведено аналіз існуючих методів топологічної оптимізації мереж. Результати: науковий – модифікація методу структурно-топологічної оптимізації комп’ютерних мереж роботизованих систем на основі кластеризації k-means; практичний – алгоритми та програмне забезпечення для розв’язання задачі оптимізації комп’ютерних мереж модифікованим методом на основі кластеризації k-means і інтерактивним методом. Результати магістерської атестаційної роботи апробовані на 1 міжнародній конференції, матеріали якої реферуються у наукометричній базі даних "РІНЦ/RSCI".
Keywords: комп’ютерна мережа; роботизована система; топологія