Спосіб радіолокаційного розпізнавання об’єктів (17731) - Обод, І. І.; Овсянніков, П. В.; Булай, А. М. (My University, 2006)
Радіолокаційний спосіб розпізнавання об’єктів, який полягає в тому, що запитником випромінюють кодовий сигнал запиту, код якого визначають за кодом шкали часу системи розпізнавання, який приймають відповідачем, порівнюють його з діючим кодовим сигналом запиту у даний момент часу, код сигналу відповіді визначають за кодом шкали часу системи розпізнавання, який приймають запитником і порівнюють його з діючим кодовим сигналом відповіді у даний момент часу, за результатом порівняння видають сигнал розпізнавання, який відрізняється тим, що кодові сигнали запиту у відповідачі критерійно обробляють і за результатом обробки випромінюють кодовий сигнал відповіді, а моменти випромінювання кодових сигналів запиту суміщають з наперед відомим значенням часової шкали.
Keywords: кодовий сигнал запиту; повітряний об’єкт; радіолокація