Комп’ютерне діагностування станів розподілених об’єктів з випадковим вибором вузлів сенсорної мережі - Степанова, К. О. (My University, 2019)
У даній роботі представлені сучасні технології з моніторингу та управління оточуючими приладами. Електронне управління, що забезпечує економію електроенергії та часу людей, надаючи величезний комфорт в управлінні. Зокрема описані технології ZigBee і MeshLogic, одну з яких буде використано в цій роботі. Продемонстровані технології енергоефективні, споживання електроенергії у них знаходиться на низькому рівні, в порівнянні з можливими аналогами. Продемонстровано можливість побудови діаграми Вороного для розподілу сенсорів на території на основі єдиного підходу: формулювання безперервної завдання оптимального розбиття множини з критерієм якості розбиття, що забезпечує відповідний вид діаграми Вороного, і застосування математичного та алгоритмічного апарату рішення таких задач. Результатом такого підходу є можливість будувати не тільки вже відомі діаграми Вороного, а й конструювати нові.
Keywords: zigbee; meshlogic; діаграма Вороного; сенсор; сенсорна мережа