Дослідження використання коефіцієнтів лінійного передбачення за фазовою інформацією голосового сигналу в процедурах автентифікації - Кіщенко, М. І. (My University, 2022)
Об'єктом дослідження є процес голосової автентифікації користувача в інфокомунікаційних системах. Мета роботи – розробка та дослідження процедур оцінки коефіцієнтів лінійного передбачення за рахунок фазової інформації для підвищення ефективності систем голосової автентифікації. Методи досліджень – аналіз, моделювання та експеримент, узагальнення результатів і формування висновків. Одним із аспектів поліпшення якісних характеристик систем автентифікації користувачів є використання інформації про фазу голосового сигналу. Актуальним науковим завданням є вивчення нових процедур підвищення надійності систем голосової автентифікації, дослідження коефіцієнтів лінійного передбачення за фазовою інформацією та порівняльний аналіз з даними отриманими за амплітудно-частотною інформацією. За результатами досліджень запропоновано новий напрямок в покращенні автентифікації голосу, вдосконалення систем розпізнавання мовлення, а також при вирішенні проблем розпізнавання мовця.
Keywords: автентифікації; біометрія; голос; пароль; коефіцієнт лінійного передбачення; фаза сигнала