Основі ризики, які виникають на етапі формування стартап-ідеї, та правові засоби їх мінімізації - Завадська, А. Т. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2021)
На сьогодні більшість економік світу спрямована на розвиток інновацій у всіх галузях знань. Одними з провідних суб’єктів у сфері створення та комерціалізації інноваційних продуктів та послуг на ринку є стартапи. Ці суб’єкти інноваційної діяльності проходять у своєму розвитку низку стадій інноваційного процесу, першою з яких є стадія стартап-ідеї. Саме ця стадія є однією з найбільш ризикованих у розвитку стартапів. У цьому науковому дослідженні автором було наведено основні ризики, що виникають на етапі формування стартап-ідеї, та запропоновано засоби їх мінімізації (усунення). // Today, most of the world’s economies are focused on the development of innovation in all areas of knowledge. One of the leading players in the creation and commercialization of innovative products and services on the market are startups. These subjects of innovation activities go through a number of stages of the innovation process in their development, the first of which is the stage of a startup idea. This stage is one of the most risky in the development of startups. In this research, the author presented the basis of the risks that arise at the stage of formation of a startup idea, and offered means of their minimization (elimination).
Keywords: стартап; інноваційна діяльність; інноваційна інфраструктура; інноваційний процес; ризик; startup; innovation activity; innovation infrastructure; innovation process; risk