Дослідження методів формування рекомендацій вакансій для працівників фріланс-платформи - Ємельянов, А. В. (My University, 2025)
У ході роботи проаналізовано особливості ринку фріланс-послуг. Розгялнуті основи методи формування рекомендацій Виявлено основні проблеми рекомендаційних систем. Розроблено гібридний метод формування рекомендацій вакансій для фріланс-платформи. Створено програмний прототип рекомендаційної підсистеми із використанням Java, Python, Spring Boot, MySQL та зовнішнього сервісу семантичної обробки текстів. Експериментальна перевірка на основі стандартних метрик показала, що запропонований гібридний підхід забезпечує кращі показники якості порівняно з окремим застосуванням контентного, колаборативного та семантичного методів.
Keywords: фріланс-платформа; контентно-орієнтований підхід; колаборативна фільтрація; семантична модель; ринок фріланс-послуг