Каркас побудови манок-систем - Манако, А. Ф. (ХНУРЭ, 2006)
Прискорення процесу інтеграції України у світовий інформаційний простір та підтримка випереджального розвитку національного навчально- оріентованого кіберпростору вимагають розроблення та широкого впровадження інноваційних інформаційних технологій «навчальні об'єкти» (ІТНО). Застосування ІТНО також спрямоване па підтримку трансформації та удосконалення традиційної парадигми навчання, переозброєння всіх учасників навчання, освіти і тренування, поліпшення та збагачення їх компетенція, сприяння більш якісній реалізації навчальних потреб, вимог і попиту кожного індивідуума, групи, організації, спільноти.
Keywords: удосконалення парадигми навчання