Актуальні теоретичні та прикладні питання законодавства україни про працю: сфера дії - Ярошенко, О. М. (Право, 2019)
У науковій статті, на підставі аналізу міжнародних правових стандартів, національного законодавства і по глядів вчених-фахівців у царині трудового права, розглянуті актуальні теоретичні та прикладні питання дії за конодавства про працю України за колом осіб, у часі та просторі. Як підсумок, зроблено важливі висновки і сформульовані пропозиції, що мають значення як для юридичної науки загалом, так і для науки трудового права зокрема, а також для нормотворення і правозастосовної практики у відповідній сфері. // In the scientific article, based on the analysis of international legal standards, national legislation and the views of scholars in the field of labor law, current theoretical and applied issues of action under the legislation on the work of Ukraine for people, in time and space. As a result, important conclusions were made and proposals were formulated that are important both for legal science in general and for the science of labor law in particular, as well as for rule-making and law enforcement practice in the relevant field.
Keywords: працівник; роботодавець; трудові відносини; трудовий договір; сфера дії; коло осіб; час; простір; загальне законодавство; спеціальне законодавство; employee; employer; labor relations; employment contract; scope; range of persons; time; space; general legislation; special legislation