Модель опису розподілених систем з використанням мереж Петрі - Масленіков, Д. Є. (My University, 2022)
Метою кваліфікаційної роботи є побудова моделі, яка дозволяє розробникам програмного забезпечення описувати та аналізувати розподілені сервісні системи. У ході виконання кваліфікаційної роботи розглянуті сервісні системи які орієнтовані на безперервну роботу протягом тривалого часу, піддаються постійним змінам. Модифікація відбувається як на основі впровадження нової функціональності, так і з-за постійного виявлення виникаючих складностей. Причиною багатьох проблем є неповна інформація про систему - відсутність можливості повноцінної деталізації частини проекту на ранньому проектуванні. Ці проблеми яскраво виявляються в процесі розробки розподілених сервісних систем, де особлива важлива можливість побудови гнучкої архітектури, що змінюється в ході рішень багатофакторних завдань розробки програмних продуктів. Узгодження модифікацій у ході життєвого циклу сервісного рішення безпосередньо пов'язане з побудовою моделі системи та можливістю імітаційного моделювання найважливіших процесів, що відбуваються в ході її роботи. Це необхідно для аналізу проблемних місць архітектури розглянутого рішення та передбачення поведінки програмного продукту, що розробляється.
Distributed Systems Description Model Using Petri Nets
Keywords: сервісна система; імітаційне моделювання; мережа Петрі