Правовий зміст поняття «Турист» - Семенова, М. В. (Право, 2014)
Статтю присвячено дослідженню питань, що виникають у сфері регулювання діяльності суб’єктів господарської діяльності, що надають туристичні послуги, пов’язані з відсутністю належної чіткості в термінології, яка застосовується в різних нормативно-правових актах. Звернуто увагу на визначення такого базового поняття, як «турист». // The article is devoted to the study of issues that arise in the field of regulation of business entities providing tourist services related to the lack of proper definition in the terminology used in various normative legal acts. Pay attention to the definition of such a basic concept as "tourist".
Keywords: турист; екскурсант; відвідувач; туризм; споживач туристичних послуг; tourist; excursion; visitor; tourism; consumer of tourist services