Дослідження методів оптимізації бізнес процесів, реалізованих засобами машинного навчання та нейронних мереж - Євтушенко, Д. А. (My University, 2025)
Об’єктом дослідження є бізнес-процеси різних організацій, що працюють у різних галузях. Метою дослідження є розробка методів оптимізації бізнес-процесів, що базуються на алгоритмах машинного навчання та нейронних мереж, з метою підвищення ефективності та автоматизації рутинних завдань. Використано методи машинного навчання, такі як класифікація, кластеризація та регресія, а також різні архітектури нейронних мереж. Проведено аналіз методів прогнозування на основі історичних даних для покращення результатів бізнес-процесів, а також автоматизації завдань. У ході дослідження було запропоновано новий алгоритм оптимізації бізнес-процесів на основі машинного навчання, який був успішно протестований на реальних даних. У результаті розроблено програмну реалізацію системи, що автоматизує процеси прийняття рішень та підвищує ефективність бізнесу.
Keywords: оптимізація бізнес-процесів; автоматизація рутинних завдань