Розроблення системи автоматизації для оприбуткування матеріалів, напівфабрикатів і готової продукції в логістичних виробничих процесах - Фарига, Р. М. (My University, 2025)
Об’єкт дослідження – логістичні виробничі процеси оприбуткування матеріалів, напівфабрикатів і готової продукції. Предмет дослідження – методи, алгоритми та програмні засоби автоматизованої системи оприбуткування матеріальних потоків у виробничій логістиці. Мета дослідження – підвищення ефективності та точності обліку матеріальних ресурсів шляхом розроблення системи автоматизації процесів оприбуткування. Методи дослідження – системний аналіз, об’єктно–орієнтоване програмування, теорія алгоритмів, моделювання логістичних процесів, проєктування інформаційних систем і баз даних. У процесі виконання роботи проаналізовано сучасні програмні рішення автоматизації обліку матеріальних ресурсів, зокрема ERP– та WMS–системи. Розроблено структурну схему автоматизованої системи оприбуткування, визначено інформаційні потоки та взаємодію між підсистемами виробництва. Обґрунтовано вибір програмних засобів, спроєктовано базу даних і розроблено алгоритми обробки та контролю даних. У результаті створено прототип автоматизованої системи оприбуткування з реалізацією функцій введення, перевірки та формування звітної інформації, а також можливістю інтеграції з іншими інформаційними системами підприємства. Проведене експериментальне дослідження підтвердило скорочення часу обробки інформації та підвищення достовірності облікових даних. Отримані результати відповідають цілі сталого розвитку 9 «Промисловість, інновації та інфраструктура», зокрема пункту 9.4.
Keywords: автоматизація обліку; оприбуткування матеріалів; напівфабрикат; готова продукція