Сучасний підхід до фінансування окремих видів бюджетних установ - Макух, О. В. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2018)
У статті автором проаналізовано правове регулювання таких альтернативних шляхів залучення додаткових коштів бюджетними установами, зокрема, закладами вищої освіти, як створення останніми ендавментів та наукових парків. Для ефективного функціонування закладів вищої освіти та комерціалізації результатів наукових досліджень, їх впровадження на вітчизняному та закордонному ринках запропоновано внесення змін до чинного законодавства України. // In the article, the author analyzes the legal regulation of such alternative ways to attract additional funds to budget institutions, in particular, higher education institutions as the creation of recent entrances and scientific parks. For the effective functioning of higher education institutions and commercialization results of scientific research, their implementation in domestic and foreign markets is proposed to amend the current legislation of Ukraine.
Keywords: бюджетні установи; заклади вищої освіти; власні надходження бюджетних установ; ендавмент; наукові парки; budget institutions; higher education institutions; own budget institutions; entrance; scientific parks