Результати системного аналізу методів оцінки ризиків безпеці інформації Magerit та MEHARI - Лєншин, А. В.; Хоменко, А. В. (ХНУР, 2009)
Розглядається сутність методів оцінки ризиків Magerit та MEHARI. Формулюються принципи системного підходу, що мають використовуватися при оцінюванні ризиків безпеці інформації. Описуються методи системного аналізу, що використовуються у методах Magerit та MEHARI. Наводяться результати порівняння досліджуваних методів та формулюються пропозиції щодо синтезу вдосконаленого методу оцінки ризиків безпеці інформації. The paper considers the essence of Magerit and MEHARI methods of estimating risks. Principles of a system approach are formulated which must be used in estimating risks to information security. Some methods of system analysis are described which are employed in Magerit and MEHARI methods. The results of comparing the methods investigated are provided and proposals with respect to the synthesis of the improved method of estimating risks to information security are formulated.
Keywords: методи оцінки ризиків Magerit та MEHARI; оцінювання ризиків безпеці інформації; управління інформаційною безпекою