Перспективи використання хмарних технологій для організації навчального процесу у вищих навчальних закладах - Побіженко, І. О.; Білова, Т. Г.; Ярута, В. О. (My University, 2014)
Запропоновано підхід до процесу навчання у вищих навчальних закладах за допомогою хмарних технологій. Розглянуто набір сервісів, призначений для організації навчального процесу університету, а також сервіси для управління проектами, які можуть замінити інші аналоги в цій галузі. Визначені можливості використання технологій хмарних сервісів в ВНЗ. Предложен подход к процессу обучения в высших учебных заведениях с использованием облачных технологий. Рассмотрен набор сервисов, предназначенных для организации учебного процесса университета, а также предложены сервисы для управления проектами, которые могут заменить другие аналоги в этой отрасли. Определенны возможности использования технологий облачных сервисов для вузов. Offered approach to the process of studies in higher educational establishments by means of cloudy technologies. The set of services are intended for organization of educational process of university, and also services is offered for a management by projects that can replace other analogues in this industry. Certain possibilities of the use of technologies of cloudy services for the use in institutions of higher learning.
Keywords: хмарні сервіси; хмарне середовище; SAAS; PASS; IAAS