КТ1. Розробка системи моніторингу кліматичних параметрів приміщення ПТ1. Апаратна частина - Моісєєв, М. С. (My University, 2024)
Мета роботи – підвищення ефективності роботи виробництва за рахунок розробки апаратного модуля системи моніторингу температурних параметрів. Об’єкт роботи – процес моніторингу параметрів виробничого приміщення. Предмет роботи – апаратний модуль системи моніторингу температурних параментрів. В даній кваліфікаційній роботі проаналізовано використання систем моніторингу параметрів виробничого приміщення. Проведено аналіз методів вимірювання параметрів виробничого приміщення. Було проаналізовано сучасні апаратні рішення. Наступним етапом було розроблено структурну схему. Проведено аналіз та вибрано апаратні модулі. Далі розроблено схему підключення апаратних модулів. Після проведено збірку макету системи моніторингу параметрів виробничого приміщення. Наступним етапом проведено вибір середовища розробки та розроблено алгоритм роботи. Далі реалізовано функції передачі даних через протокол MQTT. Розроблено програму прошивки мікроконтролера та проведено тестування макета.
Keywords: моніторинг температурних параметрів; параметри виробничого приміщення; протокол MQTT; моніторинг кліматичних параметрів; прошивка мікроконтролера