Poзpoблeння пpoгpaмнoгo зacтocунку для iдeнтифiкaцiї eмoцiй нa зображеннях - Помазан, В. В. (My University, 2022)
Об’єктом роботи є послідовність кадрів із людськими обличчями. Метою роботи є розроблення програмного застосунку для ідентифікації емоцій на зображеннях. Використано методи глибокого навчання для виявлення емоцій в кадрі для виділення текстурних ознак емоцій на обличчі. Проведено дослідження методів виділення важливих ознак та класифікації об’єктів на зображеннях. Досліджено метод розробки згорткової нейронної мережі та розроблено алгоритм розпізнавання обличь. У результаті роботи здійснена програмна реалізація системи для розпізнавання емоцій на зображеннях.
Keywords: комп’ютерний зір; розпознавання зображень; розпознавання емоцій; ключові кадри; машинне навчання; нейрона мережа