Розробка алгоритму колаборативної фільтрації для роботи з цільовою бізнес-аудиторією та його імплементація в інформаційних системах - Мамонтов, Ю. В. (My University, 2020)
Мета роботи - дослідження і розробка ефективних алгоритмів для рекомендаційних систем, що дозволяють вибирати рекомендації з прийнятним рівнем релевантності в умовах великої кількості користувачів при неповній інформації про їх переваги у веденні бізнесу. У процесі дослідження проводився аналітичний огляд існуючих методів, розробка алгоритмів на їх основі і їх реалізація. В результаті дослідження було виявлено, що метод коллаборативної фільтрації має перевагу у вигляді точності прогнозів рекомендацій на відміну від інших методів. Область застосування: розроблені алгоритми можуть застосовуватися в рекомендаційних системах.
Keywords: рекомендаційна система; коллаборативна фільтрація; інтернет-магазин; маркетинг; бізнес; система управління; інформаційна система