Архітектурні особливості систем захисту веб-ресурсів від несанкціонованого доступу - Бараннік, Волод. Віктор.; Слободянюк, О. В.; Бараннік, Н. В. (видавництво "МАДРИД", 2019)
У статті розглянуто приклад типової схеми несанкціонованого доступу до веб-ресурсів із використанням вразливостей програмного забезпечення веб-серверів та веб-сервісів. Описані методи запобіганню порушенню інформаційної безпеки он-лайн ресурсів та веб-застосунків на основі використання як комплексних систем захисту, так і спеціалізованих інструментів захисту. Розглянуто архітектурні особливості, функціональні можливості та вимоги до проектування нових архітектурних рішень із використанням мережевих екранів для веб-застосунків WAF.
Keywords: уразливість; OWASP; WAF