Дослідження моделей і методів оцінювання ефективності проєкту впровадження ІТ продукту «Віртуальний театр» - Григор`єв, Д. Д. (My University, 2025)
Об’єктом дослідження в кваліфікаційній роботі є процеси оцінювання ефективності проєктів впровадження систем віртуальної реальності в театральну діяльність. Предметом дослідження в роботі є методи та моделі оцінювання ефективності проєктів впровадження систем віртуальної реальності у театри. Метою роботи є дослідження існуючих методів оцінювання ефективності ІТ-проєктів у театрах, розробка комбінованого методу, адаптованого до специфіки таких проєктів, який дозволяє комплексно оцінити їх ефективність з урахуванням фінансових, клієнтських, внутрішніх, навчальних та соціально-культурних аспектів. Методи дослідження: системний аналіз, SWOT-аналіз, метод експертного оцінювання, соціальне опитування, методологія збалансованих показників, розрахункові фінансові методи. Розроблений комбінований метод підвищує точність та комплексність оцінювання ефективності впровадження ІТ-продукту «Віртуальний театр» за рахунок врахування більшої кількості факторів та особливостей, які впливають на остаточну оцінку ефективності проєкту.
Keywords: віртуальна реальність; swot-модель; експертне оцінювання; збалансовані показники; соціальне опитування; ключові показники ефективності; театральна постановка