Порівняльний аналіз можливостей засобів моделювання програмно-конфігурованих мереж - Шестопалов, С. С. (НТУ «ХПІ», 2024)
Проведене дослідження дозволяє зробити висновок про доцільність вибору інструменту моделювання залежно від конкретних потреб проєкту. Для освітніх цілей та базового моделювання оптимальними є Cisco Packet Tracer та GNS3. Mininet та Containernet краще підходять для початкового прототипування SDN-рішень та досліджень у сфері OpenFlow. Containerlab рекомендується для складних дослідницьких задач та промислового тестування, особливо в середовищах з вимогами до контейнеризації та підтримки різноманітних мережних операційних систем.
Keywords: контейнеризація; програмно-конфігурована мережа