Моделі ефективності бездротових протоколів передачі даних у IoT-системах моніторингу показників здоров'я людини - Склярова, В. А. (My University, 2025)
Метою роботи є дослідження та побудова моделей ефективності бездротових протоколів передачі даних у IoT-системах дистанційного моніторингу здоров’я. Для цього проаналізовано архітектуру медичних IoT систем та особливості передачі біометричних даних. Розроблено апаратну частину на базі платформи Arduino Uno, яка об'єднує сенсори серцевого ритму та сатурації, температури тіла і мікроклімату у приміщенні. Організовано канал зв'язку за допомогою Wi-Fi модуля ESP8266. У середовищі Arduino IDE створено програмне забезпечення, що реалізує цифрову обробку сигналів та передачу телеметрії на хмарний сервіс ThingSpeak. Проведено експериментальне порівняння бездротових технологій Wi-Fi та Bluetooth за показниками стабільності та швидкодії. У результаті роботи побудовано моделі ефективності протоколів та створено діючий прототип системи для контролю стану пацієнта в реальному часі.
Keywords: медичний моніторинг; дистанційний моніторинг здоров’я; моніторинг здоров’я