Система автоматичного позиціонування сонячних панелей - Мальцев, А. Р. (My University, 2019)
Об'єкт роботи – пристрій позиціонування сонячної панелі. Мета роботи – схемотехнічна та конструкторська розробка пристрою автоматичного позиціонування сонячної панелі. Для досягнення поставленої мети проаналізовані методи перетворення сонячної енергії, розроблена структурна схема пристрою, обґрунтовано вибір компонентів для реалізації принципової схеми пристрою, розраховано надійність електронного блоку. Конструктивно розроблений пристрій реалізовано на друкованій платі.
Keywords: сонячна панель; позиціонування; фотоприймач; кроковий двигун; підсилювач; обертаючий момент