Побудова захищених мереж на сеансовому рівні - Москаленко, Є. О.; Штих, І. А. (ГО «Європейська наукова платформа», 2023)
Сеансовий рівень є максимально високим рівнем моделі OSI, на якому можливе формування захищених віртуальних каналів. При побудові захищених віртуальних мереж на цьому рівні досягаються найкращі показники щодо функціональної повноти захисту інформаційного обміну, надійності контролю доступу, атакож простоти конфігурування системи безпеки. Протоколи формування захищених віртуальних каналів на сеансовому рівні є прозорими для прикладних протоколів захисту, а також високорівневих протоколів надання різних сервісів (протоколів HTTP, FTP, POP3, SMTP, NNTP та ін.). Однак, на сеансовому рівні починається безпосередня залежність від додатків, які реалізують високорівневі протоколи. Тому реалізація протоколів захисту інформаційного обміну, що відповідають цьому рівню, у більшості випадків потребує внесення змін до високорівневих мережних додатків.
Keywords: Сеансовий рівень; OSI; HTTP; віртуальна мережа