Модель процесу набуття необхідного рівня знань, умінь та навичок об’єктами підготовки - Романенко, І. О.; Алексєєв, С. В.; Рубан, І. В. (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил, 2009)
Забезпечення високої готовності Збройних Сил України до виконання завдань за призначенням в сучасних умовах вимагає нових підходів до організації системи підготовки, в межах якої здійснюватиметься цілеспрямований процес набуття необхідного рівня знань, умінь та навичок об’єктами підготовки. В існуючій системі підготовки при плануванні недостатньо враховуються результати попереднього інтервалу підготовки, тобто фактичні досягнуті рівні знань, умінь та навичок об’єктів. При цьому моделювання можливих результатів підготовки за новим планом взагалі не проводиться. У статті з метою реалізації якісного управління процесом підготовки розроблено і запропоновано використовувати модель, яка дозволить оцінювати відповідність варіантів плану цільовим функціям системи.
Keywords: рівень знань, умінь та навичок; система підготовки; об’єкт підготовки