Магнетрон з боковим холодним катодом - Чурюмов, Г. І. (My University, 2020)
Винахід належить до області НВЧ електроніки і може знайти застосування при створенні магнетронних генераторів зі збільшеним терміном служби, підвищеною надійністю роботи і розширеними функціональними можливостями їх застосування як генераторів НВЧ коливань в радіолокаційних системах і системах зв'язку. Магнетрон з боковим катодом, що містить джерело анодного живлення, анодну резонаторну систему з періодично пов'язаними резонаторами, холодний вторинно-емісійний катод у вигляді металевого стержня, виконаного з матеріалу, що має високе значення максимального коефіцієнта вторинної емісії, наприклад, зі сплаву Pd-Ba (або Рl-Ва), термоемісійний катод для емісії первинних електронів, який співвісно розміщено з холодним вторинно-емісійним катодом поблизу торця анодної резонаторної системи за межами її простору взаємодії, вивід енергії та узгоджене навантаження, як боковий термоемісійний катод торцевого типу для емісії первинних електронів використовують торцевий холодний металевий вторинно-емісійний катод, який оточений гладким анодом (торцева магнетронна пушка), а між торцями магнетронної пушки та анодної резонаторної системи розміщені аксіально-симетричних фокусуючих електродів, де n=1, 2, 3, …, N. Технічним результатом винаходу є збільшення терміну безвідмовної роботи катода і підвищення довговічності роботи магнетрона за рахунок використання автоелектронної емісії та здійснення холодного запуску за допомогою магнетронної пушки, що містить циліндричний торцевий холодний металевий вторинно-емісійний катод, оточений аксіально-симетричним гладким анодом.
Keywords: НВЧ; електроніка; магнетронні генератори