Дослідження впливу візуальних засобів web-дизайну на юзабіліті сайту - Земляной, С. С. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є виявлення впливу візуальних засобів вебдизайну на показники юзабіліті сайту, визначення критеріїв оцінювання ефективності графічних і композиційних рішень, а також формування рекомендацій щодо покращення користувацького досвіду. Дослідження передбачає аналіз сучасних підходів до побудови інтерфейсів, вивчення психологічних аспектів сприйняття візуальних елементів та проведення експериментального оцінювання декількох альтернативних варіантів дизайну.Об’єктом дослідження виступає процес проєктування та розроблення вебресурсів із урахуванням принципів юзабіліті. Особлива увага приділяється візуальній складовій інтерфейсу, яка визначає перше враження користувача, впливає на логіку навігації та ефективність взаємодії з контентом. Предметом дослідження є вплив конкретних візуальних засобів – композиції, кольору, шрифтового оформлення, контрастності та розміщення елементів – на рівень зручності користування вебсайтом. Дослідження спрямоване на визначення закономірностей між естетичними характеристиками інтерфейсу та поведінкою користувача під час навігації .
Keywords: засоби вебдизайну; шрифтове оформлення