Економіко-правове регулювання розвитку дослідницької інфраструктури - Внукова, Н. М. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2021)
Наукова робота присвячена дослідженню підходів до економіко-правового регулювання розвитку дослідницької інфраструктури в сучасних умовах змін в законодавстві, впливу на цей процес європейських норм регулювання дослідницької інфраструктури, порівняння з білоруським законодавчим регулюванням стимулювання розвитку інноваційної інфраструктури, визначення напрямів реалізації перетворень у дослідницькій інфраструктурі за програмно-цільовим методом. // The scientific work is devoted to the study of approaches to economic and legal regulation of research infrastructure development in modern conditions of changes in legislation, the impact on this process of European standards for the regulation of research infrastructure, comparison with the Belarusian legislative regulation of stimulating the development of innovation infrastructure, determining the directions of implementation of transformations in the research infrastructure by the program-target method.
Keywords: дослідницька інфраструктура; правове регулювання; технології змін; research infrastructure; legal regulation; technologies of changes