Застосування нейронних мереж до розв'язання задачі тематичного моделювання - Стецун, К. С. (My University, 2024)
Об’єкт дослідження – задача тематичного моделювання. Мета роботи – аналіз використання нейронних мереж у розв’язанні задачі тематичного моделювання наукових текстів. Методи дослідження – методи попередньої обробки тексту, методи векторного подання документів («Bag-of-Words»), нейронна мережа BAT. У кваліфікаційній роботі розглянуто задачу тематичного моделювання. У ході проведення системного аналізу для розв’язання задачі тематичного моделювання наукових текстів було обрано метод, що базується на застосуванні нейронної мережі. На основі обраного методу було розроблено програмний продукт для аналізу наукових текстових документів, проведено обчислювальні експерименти та проаналізовано отримані результати
Keywords: тематична модель; нейронна мережа; модель BAT; обробка тексту