Мобільний застосунок інтелектуального перекладу тексту з функціями навчання - Борець, В. В. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка мобільного застосунку для інтелектуального перекладу тексту з функціями навчання, який би відповідав сучасним вимогам користувачів і заповнював прогалини, наявні в існуючих рішеннях. Застосунок має забезпечувати якісний переклад тексту за допомогою API OpenAI, зберігати історію перекладів, надавати можливість створювати персоналізований словник із налаштуванням часу вивчення слів і надсилати сповіщення для повторення лексики. У ході виконання кваліфікаційної роботи проведено аналіз аналогів (Google Translate, DeepL), що виявив потребу в освітніх функціях. Обґрунтовано вибір технологій: Kotlin, Retrofit, WorkManager. Реалізовано модулі перекладу (MainActivity), історії (TranslationHistoryActivity), словника (DictionaryActivity) та сповіщень (NotificationWorker). Впроваджено UI-виправлення. Проведено тестування (Espresso, JUnit), що підтвердило стабільність і швидкодію. Підготовлено інструкції зі скріншотами. Застосунок є зручним, але потребує доробки. Рекомендується додати офлайн-переклад і вибір мови інтерфейсу.
Mobile Application for Intelligent Text Translation with Learning Features
Keywords: переклад; словник; Kotlin; API; Material Design