Рябова, Н. В.Чекалкін, П. О.2024-07-102024-07-102022Рябова Н. В. Методи побудови рекомендаційних систем на основі класифікації об’єктів за їх зображеннями / Н. В. Рябова, П. О. Чекалкін // Сучасні напрями розвитку інформаційно-комунікаційних технологій та засобів управління : тез. доп. дванадцатої міжнародної науково-технічної конференції, 27–28 квітня 2022 р. – Т. 2. – Баку–Харків–Жиліна, 2022. – С. 12.https://openarchive.nure.ua/handle/document/27394Метою даної роботи є дослідження та аналіз найкращих практик, моделей та методів та підвищення ефективності надання рекомендацій. В якості предметної області розглядається система харчування для різних категорій користувачів в умовах певних обмежень. Є люди, котрим необхідна дієта: спорт смени, літні або хворі, люди котрі хочуть дієту за смаком і т.д. Предметом до слідження є нейромережевий підхід до розробки RS-системи в заданій пред метній галузі, а саме, системи харчування. Використання нейромережевого підходу дозволить скоротити час проведення тестів та спростити надання рекомендацій страв за рахунок розпізнавання об’єктів на фото та за певним набором характеристик.ukсистема харчуванняМетоди побудови рекомендаційних систем на основі класифікації об’єктів за їх зображеннямиThesis