Законодавчо-нормативні та регламентні механізми реалізації інноваційної стратегії України - Терьошкіна, Н. Є.; Терьошкін, Д. О. (Право, 2015)
У статті проаналізовано основні проблеми становлення та розвитку інноваційної економіки України на законодавчо-нормативному та регламентному рівнях. Визначено механізми правового регулювання інноваційної сфери, системи трансферу інтелектуальної власності, конкурсний механізм підтримки інноваційної діяльності, механізм експертизи інноваційних проектів. Також розглянуто регламентні механізми встановлення обов’язкових вимог щодо енергоефективності суб’єктів господарювання та розробки програм їх інноваційного розвитку. // The article analyzes the main problems of formation and development of the innovation economy of Ukraine on the legislative and regulatory and regulatory levels. The mechanisms of legal regulation of the innovation sector, intellectual property transfer system, a competitive mechanism for supporting innovation activity, the mechanism of examination of innovative projects are determined. The regulatory mechanisms for establishing mandatory requirements for energy efficiency of business entities and developing programs of their innovation development are also considered.
Keywords: інноваційна стратегія; інноваційна політика; онодавчо-нормативні механізми; регламентні механізми; innovative strategy; innovation policy; legislative and regulatory mechanisms; regulatory mechanisms