Генерація сферичних порожнинних структур в обмежених 3D областях - Рожко, Д. В. (My University, 2025)
У даній роботі аналізується, проектується та програмно реалізується ал горитм розміщення порожнин у формі однакових куль у опуклому відомому тримірному контейнері, обмеженому площинами. Проведено системний аналіз задач розміщення куль, існуючих робот на дану тему та застосувань, де дана задача є актуальною. Проведено побудову формальної постановки задачі. Про аналізовано загальний алгоритм розв’язання задачі та кожен з його кроків окремо у контексті поставленої задачі. Сформовано та спроєктовано алгоритм вирішення задачі. Проаналізовані функціональні та нефункціональні вимоги до програмної реалізації. Реалізовано та протестовано програмну реалізацію. Створена програмна реалізація алгоритму реалізована у загальному вигляді, тому може бути використана у будь-якій сфері, де задача розміщення куль у поставленому вигляді є актуальною. У першу чергу, це є важливим при оптимізації 3D моделі виробу в адитивному виробництві для економії матеріалу та часу виробництва.
Keywords: адитивне виробництво; багатогранна область; геометрична оптимізація; метод мультистарту; обчислювальна геометрія